Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Autor

Wiadomość
 Tytuł: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Śr wrz 21, 2011 8:57 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): Śr wrz 21, 2011 8:47 pm
Posty: 2
Cześć wam,
niedawno kupiłem laptopa, jest to ASUS z procesorem i3, z zainstalowanym win7 ultimate. W grze mam zaledwie 4 FPSy, w porywach do 10fps... dla przykładu gra Half-Life 2 śmiga dochodząc nawet do 200fps. coś tu jest nie tak według mnie. Dodam, że do tej pory od lat używałem WinXP, a jeszcze kiedyś miałem laptopa Compal FL90 z procem dual core, na którym całkiem nieźle się grało, więc dziwi mnie, że w chwili obecnej gra zachowuje się jak by była odpalona na kompie z lat 90tych... ustawienia w opcjach gry nie dają efektu. Według mnie przyczyna może leżeć po stronie procka, ale nie jestem pewien. Doradźcie coś jeśli możecie.

pozdro,
joorg


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Cz wrz 22, 2011 5:27 am 
Pr0 Farmer

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1698
sprawdź w xp mode

_________________
Token farmer :)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Cz wrz 22, 2011 8:30 pm 
Farmer z przyczepką


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 947
witam

win 7 nie ma DX9, zainstaluj i ustaw w setting grafikę na 3D, powinno zadziałać:)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Pt wrz 23, 2011 7:20 pm 
Wanna-Be Farmer


Dołączył(a): Śr wrz 21, 2011 8:47 pm
Posty: 2
DX9 powiadasz? Czy DX11 nie będzie lepszy?

Niestety win xp mode to dobra emulacja, ale słaba sprzętowo, dobra do odpalania programów, ale nie gier, lub gry takiej jak AO... spróbowałem i nie pomogło, ale dzięki.


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Cz paź 06, 2011 9:14 am 
Pr0 Farmer

Avatar użytkownika


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 1698
jak procek nie obsługuje wirtualizacji to działa to słabo, co do dx11... ma być dx9 bo wyzszych już nie obsługuje ao

_________________
Token farmer :)


Góra
 Zobacz profil  
 

 Tytuł: Re: AO na win7 z prockiem i3
PostNapisane: Cz paź 06, 2011 7:19 pm 
Farmer z przyczepką


Dołączył(a): Pt paź 13, 2006 1:00 am
Posty: 907
- upewnij się że masz właściwą kartę graficzną w ustawieniach , Direct 3D T&L Hal powinno być ustawione.

- w jakim katalogu zainstalowałeś AO? Pod Vistą/7 instalki umieszczone w Program Files sprawiają problemy , najlepiej przerzucić gdzie indziej.

_________________
When Everything Else Fails , Read The Instructions.

220 omni Engineer/Crat/Fixer@RK1... Ciemnośc widzę , ciemność.


Góra
 Zobacz profil  
 

Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group  


cron